Report de la Jambarretina 2013; tot a punt per l'aventura internacional!

Report de la Jambarretina 2013; tot a punt per l'aventura internacional!

El cap de setmana 25 i 26 de maig, s’ha dut a terme a Sant Quirze de Besora la Jambarretina, una formació pels i les Pioners/Caravel·les, Clan/Ròvers/Trucs i els i les seves caps que faran els campaments d’estiu a l’estranger i viuran una aventura internacional!

Durant dos dies s’hi van reunir 40 persones de 5 agrupaments d’arreu del territori i 5 membres de l’Àrea Internacional de la FCEG. Vam poder gaudir també de la presència d’una tallerista que ens va ensenyar danses tradicionals catalanes, l’Anna Jorquera, i d’un tallerista internacional, en Pedro, un escolta de Brasil que està fent una estada a Catalunya pels seus estudis, i amb ell vam poder aprendre a fer nusos, construccions i pionerisme.

Hem representat una petita Jamboree i els participants s’han organitzat en 4 subcamps diferents (KISC, Our Chalet, Gilwell, Brownsea), formats per gent de tots els agrupaments participants, i així han tingut la oportunitat d’intercanviar experiències en el seu camí del projecte internacional.

Els tallers que s’han dut a terme aquest cap de setmana són:

 • La motxilla internacional
 • Interculturalitat: la diferència que ens fa créixer
 • Nusos
 • La importància de comunicar, el retorn del Campament Internacional
 • La capacitat transformadora del viatge
 • Com fer unions
 • Lost in translation! Què fem per fer-nos entendre quan no parlem la mateixa llengua?
 • Com fer una barretina
 • Danses tradicionals Catalanes
 • Com fer les instal·lacions d’un campament?
 • Taller de castells i falcons
 • El reconeixement internacional de la FCEG

L’experiència de la Jambarretina ha estat valorada molt positivament i s’han pogut resoldre dubtes i pors, i a més a més, tenir eines per fer d’ambaixadors catalans i donar a conèixer la cultura catalana en els respectius projectes.  Aquesta formació ha estat molt positiva i enriquidora per a tots aquells pioners i/o caravel·les, claners/ ròvers/ trucs participants de cara a encarar la seva aventura internacional aquest estiu o al llarg de curs vinent.

Categories