Inici Projectes Diada del pensament Per una educació universal i de qualitat!

Per una educació universal i de qualitat!

Cada 22 de febrer, els 40 milions d’infants i joves escoltes i guies d’arreu del món celebrem la Diada del Pensament. Aquesta diada és una oportunitat per fer-nos conscients del poder transformador que tenim a nivell local i global si focalitzem les energies en fer un món millor i més just.

Per la Diada del Pensament Escolta i Guia d’enguany reivindicarem el dret a l’educació de forma universal i de qualitat per a tots els infants i joves.

Pensem globalment

L’any 2000, els 193 estats membres de les Nacions Unides acorden 8 Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni per aconseguir al 2015 i que hauran de permetre majors nivell de justícia social i de respecta dels drets humans arreu del món. Des de l’any 2008, cada any, per la Diada del Pensament es treballa en favor d’un dels vuit objectius de Desenvolupament del Mil·lenni previstos.

Actuem localment:

Els 200 agrupaments escoltes i guies de Catalunya, per tal de treballar el dret a l’educació realitzarem una activitat de forma conjunta el proper 22 de febrer, coincidint amb la Diada del Pensament.

L’activitat proposada per treballar el dret a l’educació consisteix en analitzar les característiques del sistema educatiu català, fer-ne una comparació amb altres sistemes educatius, i per últim, fer una valoració de com es podria millorar qualitativament i universalitzar aquest dret de forma real.Podeu descarregar-la l’activitat a aquest enllaç.

  • És temporada de Passos!

    Els “Passos” s’ha anat desenvolupant en el si de l’escoltisme, fent camí en el…
  • Aquest curs, “Conscients del repte!”

    L’escoltisme i guiatge català enceta aquest curs sota el lema “Conscients del repte!” mira…
  • Torna el PIOCAM! Te’l perdràs?

    L’estiu del 2018 tornarà a tenir lloc el campament internacional escolta de Pioners i Cara…
Carregar més articles relacionats
Carregar més a Diada del pensament
Els comentaris estan tancats.

També pots llegir

Preparem la Diada del Pensament 2018 treballant el nostre impacte escolta!

Des del 1926, cada 22 de febrer, l’escoltisme d’arreu del món celebrem la Diada del Pensam…