Inici Notícies Comunicats El 14 de juny; Per un país de tots, decidim escola catalana

El 14 de juny; Per un país de tots, decidim escola catalana

Des de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG), formada per Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, i com a membres de la coordinadora Somescola, apostem per la defensa d’un model educatiu català i pel model d’èxit i de cohesió basat en la immersió lingüística.

Com sabeu, no és un tema nou, sinó sobre el qual fa temps que mantenim una opinió clara i ferma, i pel qual, ara, cal sortir al carrer (podeu veure els diferents comunicats emesos per la FCEG aquí). Per tot això, animem a tots els escoltes i guies del país, i als 200 agrupaments de la Federació, a agafar-se com a pròpia aquesta reivindicació i fer-se presents a la mobilització del proper 14 de juny a Barcelona.

Quina acció es proposa?

L’acció consisteix a mobilitzar la societat civil, de forma transversal, en defensa de l’escola catalana i el dret a decidir el propi model educatiu. Per fer-ho, s’ha convocat una gran cercavila reivindicativa el 14 de juny, a les 18h, que transcorrerà pel centre de Barcelona sota el lema “Per un país de tots, decidim escola catalana”. És una gran mobilització de país i, per tant, es vol aconseguir una assistència massiva.

Com hi podem participar?

 • FENT CAPGROSSOS AL CAU!

S’ha escollit el capgròs com a símbol de la diversitat i tenacitat de l’escola catalana, amb l’objectiu de fomentar la participació activa de tota la societat i aconseguir la concentració de capgrossos més gran que s’hagi fet mai al país. Així doncs, us animem a fer un taller de capgrossos al cau i a portar-lo a la cercavila.

 • CREANT UNA COMPARSA PER ANAR A LA CERCAVILA!

Es proposa que la participació a la cercavila sigui per comparses, per la qual cosa us animem a fer-ne una com a agrupament (o fins hi tot coordinant-vos amb altres agrupaments i entitats properes). A més, podeu registrar la vostra comparsa a la web de somescola.cat.

 • FENT DIFUSIÓ AL NOSTRE ENTORN!

Us animem a fer difusió, tant de les raons que hi ha darrera d’aquesta mobilització, com de la mobilització en si.

Més informació,

 • És temporada de Passos!

  Els “Passos” s’ha anat desenvolupant en el si de l’escoltisme, fent camí en el…
 • Aquest curs, “Conscients del repte!”

  L’escoltisme i guiatge català enceta aquest curs sota el lema “Conscients del repte!” mira…
 • Torna el PIOCAM! Te’l perdràs?

  L’estiu del 2018 tornarà a tenir lloc el campament internacional escolta de Pioners i Cara…
Carregar més articles relacionats
Carregar més a Comunicats
Els comentaris estan tancats.

També pots llegir

L’escoltisme català dona suport a la vaga d’educació els dies 28 i 29 de novembre

    L’escoltisme català, com a part de la comunitat educativa, compromès amb el …