13 dies plens d'intensitat a Bòsnia!

13 dies plens d'intensitat a Bòsnia!

Aquest post és una petita explicació del projecte que han viscut entre el 13 i el 26 de juliol del 2014 50 escoltes catalans i bosnians. En aquest projecte, els agrupaments implicats hi han estat treballant de valent durant tot el curs, i seguirà durant el curs vinent, quan els escoltes bosnians vindran a fer el mateix intercanvi a terres catalanes!

Què és aquest projecte?

El projecte d’intercanvi entre trucaires / rovers / clans catalans i bosnians va començar fa més dos anys, quan des de l’àmbit internacional de MEG vam creure que seria interessant dur a terme algun projecte amb escoltes d’altres països que ens permetés créixer, a uns i altres, a través de l’intercanvi. Aquesta idea inicial va anar prenent diferents formes dins dels nostres caps… fins que finalment la proximitat, la possibilitat de treballar temes de construcció de pau i la tradicional relació entre ambdós països, va fer que ens acabéssim decantant per Bòsnia.  Després d’un any de preparació i contactes, a inici d’aquest curs tot començava a posar-se en marxa, i el projecte passava a ser federatiu.

Qui hi participa?

El projecte el formem 4 unitats de truc / rovers / clan de Catalunya (AE Can Baró, AEiG Flor de Neu, AEiG Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà i AEiG Lo Manaix) i 2 unitats de truc de Bòsnia (S.G Zenica i S.G Trebinje). En total 50 persones!

Bòsnia 2

Què hem fet?

Durant tot aquest any hem anat quedant les quatre unitat de truc de Catalunya per conèixer-nos, debatre, preparar campament i aconseguir ser una pinya. També hem anat treballant temes de memòria històrica, que és l’eix sobre el qual girava el campament. I el passat 13 de juliol vam agafar les 30 motxilles i vam posar rumb a Bòsnia.
Han estat 13 dies molt intensos, amb molts xocs culturals, amb maneres de fer escoltisme diferents, amb problemes i superacions… però sobretot ha estat una experiència que mai oblidarem. Creiem que hem après de cada pedra que ens trobàvem, intentant entendre la seva manera de viure, i fent un esforç col·lectiu per fer un equilibri entre uns i altres en aquelles coses que més ens allunyaven. Tot i que sempre es pot millorar… ara mateix creiem que el resultat ha estat genial!

Què ens queda?

La millor part de tot això és que aquest projecte tot just ha començat! L’any que ve són els bosnians els que venen a Catalunya, i serem nosaltres els que haurem de començar a fer equilibris per ser uns bons amfitrions.

Categories