Participem a l’Assemblea Mundial del Moviment Escolta a Eslovènia

Participem a l’Assemblea Mundial del Moviment Escolta a Eslovènia

Fòrum Jove a Eslovènia.

Foto: WorldScouting a Flickr

6 delegats de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge participaran entre l’11 i el 15 d’agost a la 40a Assemblea General de l’Organització Mundial del Moviment Escolta (WOSM).

L’Assemblea l’organitza l’Associació Escolta d’Eslovènia i tindrà lloc a la capital del país, Ljubljana. Hi participaran més de 1.500 delegats i observadors d’arreu del món, com a representants de les més de 160 associacions membres de la WOSM. Entre aquests participants n’hi haurà 6 de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, una de les poques organitzacions no estatals que té representació pròpia en els òrgans de decisió de la WOSM.

En aquesta assemblea es tractaran temes com la construcció d’una visió comuna i compartida a nivell mundial fins el 2023, posant especial èmfasi en l’apoderament dels joves i el desenvolupament de les habilitats de lideratge al segle XXI. A més, també es preveu desenvolupar un política per augmentar el nombre de joves membres de l’escoltisme, amb l’objectiu d’arribar als 100 milions al 2023. A l’Assemblea també es renovaran els 12 membres de la junta de l’organització mundial.

L’anterior Assemblea General de la WOSM, que se celebra cada 3 anys, va tenir lloc l’any 2011 a la ciutat de Curitiba (Brasil), i també hi participà de forma activa una delegació catalana.

L’Assemblea ha estat precedida pel Fòrum Jove Escolta, que ha tingut lloc entre el 4 i el 7 d’agost. Es tracta d’un espai de participació juvenil dins dels òrgans de decisió de l’escoltisme mundial, on hi han participat delegats de tot el món menors de 26 anys, entre els quals un de català.

Categories