Inici Notícies Comunicats Les 3 entitats de l’escoltisme i el guiatge català aproven iniciar la construcció d’una nova associació única

Les 3 entitats de l’escoltisme i el guiatge català aproven iniciar la construcció d’una nova associació única

Les tres associacions que formen la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya) han aprovat iniciar la construcció d’una nova i única associació d’escoltisme i guiatge oberta i catalana pels seus 18.500 membres.

Aquest pas endavant en el Procés d’Unitat ha arribat després de la ratificació que ha fet Minyons Escoltes i Guies de Catalunya en una assemblea general extraordinària per abordar únicament aquest tema celebrada el passat 8 de febrer.

La proposta de full de ruta aprovada estableix un procés de treball que podria durar entre 3 i 6 anys, en el qual es contempla que els caps i responsables associatius participin en diferents espais per definir com hauria de ser aquesta nova associació única. Passat aquest temps, es formalitzaria la creació d’aquesta nova associació, que agruparia 14.500 infants i joves i 4.000 voluntaris i voluntàries en 200 agrupaments escoltes (caus) arreu del territori català.

La proposta aprovada estableix les bases sobre les quals es crearia aquesta nova associació única. En primer lloc, la nova entitat compartirà els elements fonamentals del moviment escolta i guia mundial. En segon lloc, enfocarà el treball de l’espiritualitat des d’una proposta oberta, acceptant la diversitat d’opcions per dur a terme aquest treball i respectant la llibertat individual i de cada agrupament. En tercer lloc, es comprometrà a treballar activament des de l’acció local i nacional per la construcció d’una societat catalana més justa, més inclusiva i més cohesionada, que conegui i promogui la seva pròpia identitat.

 

 

Carregar més articles relacionats
Carregar més a Comunicats
Els comentaris estan tancats.

També pots llegir

L’escoltisme català dona suport a la vaga d’educació els dies 28 i 29 de novembre

    L’escoltisme català, com a part de la comunitat educativa, compromès amb el …