Diada del pensament 2015; fomentem una associació mundial per al desenvolupament

Diada del pensament 2015; fomentem una associació mundial per al desenvolupament

Cada 22 de febrer, els 45 milions d’escoltes i guies d’arreu del món celebrem la Diada del Pensament. Aquesta data pretén, d’una banda, recordar la importància de la tasca social i educativa que desenvolupa el conjunt del moviment escolta i guia. De l’altra, és una oportunitat per actuar de forma conjunta i a escala mundial en un àmbit que es consideri cabdal per a la millora de la societat.

Aquest any 2015 seguim treballant per l’assoliment dels 8 Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni que es van plantejar l’any 2006 en el marc de l’Organització de Nacions Unides (ONU). Enguany toca treballar el darrer objectiu, el qual planteja desenvolupar una aliança global per al desenvolupament. L’escoltisme i el guiatge sempre han treballat per desenvolupar un aliança global a nivell juvenil, tot creant un moviment associatiu a nivell mundial que educa i actua per deixar el món millor de com l’hem trobat. A dia d’avui, ja formen part d’aquesta aliança més de 45 milions de joves de 216 països.

A més, des de l’escoltisme creiem que cal reflexionar i actuar primordialment sobre les causes que impedeixen que totes les societats es puguin governar i puguin disposar dels recursos necessaris per cobrir les seves necessitats. Alhora és important que defugim de visions paternalistes i eurocèntriques quan treballem en la construcció d’aquesta aliança mundial per a la millora de totes les regions.

Per això, si voleu seguir treballant per crear xarxa i comunitat, tant a nivell local com global, us proposem un seguit d’activitats:

  • L’EINA és un banc de propostes creat per una sèrie d’entitats relacionades amb el món de la pau, el desenvolupament, els drets humans, el gènere, els moviments socials i la cooperació, entre altres. (podeu veure’ls aquí)

Podeu descarregar-vos la postal original en aquest enllaç.

 

Categories