Inici Notícies Comunicats Posicionament de l'escoltisme i el guiatge català en solidaritat a les persones refugiades

Posicionament de l'escoltisme i el guiatge català en solidaritat a les persones refugiades

Durant les darreres setmanes el continent europeu ha estat testimoni d’una de les conseqüències més directes de la guerra siriana; el desplaçament d’uns 4 milions de persones a la recerca d’un territori on sentir-se més segurs. El camí de l’exili que han emprès totes aquestes persones, ja en si dolorós, encara es veu més penalitzat per la  inexistència de vies formals per realitzar-lo, havent de recorre a situacions d’extrema vulnerabilitat.

Els escoltes i guies, persones compromeses amb l’entorn i amb vincles a tots els territoris del món, estem vivint aquesta situació amb profunda tristesa, ràbia i impotència. Però no volem – ni podem- quedar-nos en aquest estat de paràlisi. Per aquest fet, a més de sumar-nos a les diverses campanyes engegades i demanar mesures polítiques per fer front a aquesta situació, també iniciarem un procés de mobilització intern per tal de fer tasques de suport en l’acollida de les persones refugiades – amb especial èmfasi als infants i joves -.

Catalunya, 8 de setembre de 2015.

  • És temporada de Passos!

    Els “Passos” s’ha anat desenvolupant en el si de l’escoltisme, fent camí en el…
  • Aquest curs, “Conscients del repte!”

    L’escoltisme i guiatge català enceta aquest curs sota el lema “Conscients del repte!” mira…
  • Torna el PIOCAM! Te’l perdràs?

    L’estiu del 2018 tornarà a tenir lloc el campament internacional escolta de Pioners i Cara…
Carregar més articles relacionats
Carregar més a Comunicats
Els comentaris estan tancats.

També pots llegir

L’escoltisme català dona suport a la vaga d’educació els dies 28 i 29 de novembre

    L’escoltisme català, com a part de la comunitat educativa, compromès amb el …