Inici Notícies Comunicats Diada 2015; decidim escoltisme i decidim el futur del país

Diada 2015; decidim escoltisme i decidim el futur del país

Encara tenim el regust dels campaments d’estiu entre nosaltres que ja estem iniciant un nou curs. Enguany, més de 18.500 infants i joves començaran un nou curs a l’escoltisme, ple de reptes i il·lusions. Però l’inici del curs no és només fer equips de caps, inscripcions i altres preparatius, també està marcat per la celebració de la Diada Nacional de Catalunya.

Des de l’escoltisme i el guiatge vivim la Diada com un dia per fer memòria històrica, tot recordant els senders que ens han portat fins a dia d’avui i totes les persones que ens han precedit. Alhora, és un moment per celebrar qui som, posar en valor el territori que ens acull i estimar el llegat cultural que amb la participació de tots i totes hem anat transmetent. Tanmateix, el nostre compromís de deixar el món millor del que l’hem trobat també ens fa mirar el futur i els reptes que tenim per endavant. En pobles i ciutats, l’escoltisme s’implica en l’entorn des de l’educació, per anar construint una societat i un país millor amb ciutadans més lliures, crítics i compromesos.

Alhora, som conscients que enguany la societat catalana ha decidit afrontar un repte major; el dret a decidir del poble català. Com a moviment democràtic, l’escoltisme i el guiatge català sempre ha estat compromès amb el dret a decidir (manifestat, entre altres, en aquest comunicat del 9N) i lamentem que s’hagi privat d’una forma tan intransigent aquest dret fonamental. Així, reconeixem el moment històric d’aquestes eleccions i els temps posteriors que viurem.

Per tot això, un any més, els escoltes i guies d’arreu del país viurem la diada de forma activa i crítica des de tots els racons del país, perquè tenim moltes coses per celebrar i reivindicar!

Bona Diada i bon inici de curs a tots i totes!

Catalunya, 10 de setembre de 2015.

Carregar més articles relacionats
Carregar més a Comunicats
Els comentaris estan tancats.

També pots llegir

Diada Nacional de Catalunya 2018; els escoltes refermem el nostre compromís amb el país, els drets i les llibertats.

Un any més arriba el principi d’un nou curs als més de 200 agrupaments escoltes d…