El rodatge sobre l’escoltisme i el guiatge català comença amb els campaments de la FCEG!

El rodatge sobre l’escoltisme i el guiatge català comença amb els campaments de la FCEG!

Muntanya, pantans i pobles del Pirineu són l’escenari de les primeres imatges capturades.

Aquest estiu ha començat el rodatge del documental sobre l’escoltisme i el guiatge a Catalunya. Feia temps que la productora Marta Figueres tenia l’ull posat a explicar l’escoltisme i el guiatge, ja que com explica a la carta que vam fer arribar a tots els caps, “observava que l’envergadura del moviment no és prou coneguda ni reconeguda per al gran públic”. La seva intenció: “que el documental sigui un gran quadre que reflecteixi el que ha significat per a Catalunya la tasca pedagògica d’un moviment que entén el lleure com un espai formatiu, d’aprenentatge vivencial, i l’excursionisme com una classe d’història”. I després d’una llarga i intensa documentació amb el suport d’un equip de la FCEG, aquesta intenció ha anat mes enllà d’idees i fulls escrits.

Aquest estiu, l’equip de producció ha visitat els campaments de l’AE Azimut de Barcelona (escoltes marins d’Acció Escolta de Catalunya), de l’AE Alosa de Lleida (Escoltes Catalans) i de l’AEiG Alexandre de Riquer de Calaf (Minyons Escoltes i Guies de Catalunya) per tal de plasmar la realitat i actualitat que viu l’escoltisme en la seva essència: l’escoltisme a la natura.

Figueres ens explica: “com a productora, si poses en marxa un projecte documental, és perquè estàs segur que arribarà al públic. Que el que vols explicar té una transcendència que va d’allò particular a allò universal. Jo estava segura que la meva idea de donar a conèixer el Moviment Escolta reunia aquestes premisses. El que no sabia és que jo mateixa, a l’endinsar-me amb una càmera en els campaments, em trobaria amb un món en el qual realment s’està ensenyant als infants a ser millor persones, en el qual els adolescents han aconseguit trobar-se ells mateixos i els adults treballen per deixar un món millor de com l’han trobat! I espero ser capaç d’estar a l’altura donant-ho a conèixer als demés. En aquest moment ja casi ho sento com una obligació”.

Aquesta ha estat la primera experiència d’un rodatge que comptarà amb molts més moments en els quals hi podran participar agrupaments, antics escoltes, pares i mares, personalitats, i que englobaran tot l’entorn històric i actual de l’escoltisme i el guiatge català.

Categories