Inici Notícies Projecte de Campaments APS

Projecte de Campaments APS

El projecte, que està organitzat per la Demarcació del Barcelonès de Minyons Escoltes i Guies,  consisteix en l’oferta de campaments de Setmana Santa a la zona del Barcelonès i rodalies per a unitats de Truc (joves de 17 a 19 anys) i Pioners i Caravel•les (joves de 15 a 17 anys). Però aquests campaments no són els habituals; es tracta de campaments que busquen impulsar accions d’Aprenentatge i  Servei, la descoberta d’entitats i realitats locals per tal de que aquests joves despertin el seu interès i esperit crític i – alhora- ganes d’implicar-se i canviar el seu entorn més proper.

Aquests campaments estan especialment enfocats en l’àmbit de l’exclusió social, el dret a l’habitatge, la perspectiva de gènere i el plantejament de noves utopies.

En concret, el curs 2016-2017 s’oferten dos campaments d’ApS: II Sostres Alternatius i Generem!

–    II Sostres alternatius: aquest campament consisteix en organitzar un “Casal de primavera” pels infants i joves de l’Obra Social de la PAH de Sabadell. A través de la convivència amb aquest col·lectiu us podreu endinsar en la seva història, conéixer la lluita contra la crisi, pel dret a l’habitatge digne i propostes alternatives de models de vivenda.  A més a més, descobrireu altres moviments socials i populars de Sabadell.

–    Generem: Aquest campament us proposa fer descobertes, tallers i activitats sobre diferents temàtiques relacionades amb el gènere i el feminisme. Amb la col·laboració de col·lectius feministes i LGTBI podreu reflexionar sobre com impregnar de perspectiva de gènere la vostra vida personal, el vostre agrupament, l’associacionisme, etc. La proposta dels campaments és generar un recurs feminista per les diferents associacions escoltes.

Informació pràctica:

 • Dates: del 8 al 12 d’abril de 2017
 • Preu (tot inclòs): 40€ per participant
 • Places: entre 15 i 20 persones per campament
 • Inscripcions: fins l’11 de gener de 2017 a través del següent formulari. (Un cop inscrits, ens posarem en contacte amb vosaltres per informar-vos de la resta de procediment).
 • La primera reunió informativa amb els agrupaments seleccionats serà el 31 de gener a les 19h a la Demarcació del Barcelonès. (Pg. Fabra i Puig 260, 4rt 2a)

Per qualsevol dubte, podeu escriure a barcelones@escoltesiguies.cat

 • ANUL·LACIÓ CAMPAMENTS DE PRIMAVERA

  Les vacances de primavera per a molts infants, adolescents i joves són el temps de fer uns…
 • FEMINISME PER A LA TRANSFORMACIÓ SOCIAL

  8 de març de 2020. Tornem a la càrrega per que el moviment feminista torni a fer història,…
 • Agora WOSM 2020!

  La 13ª edició es celebrarà del 15 al 19 d’Abril a Guadarrama (Albergue Fray Luis de …
Carregar més articles relacionats
Carregar més a Notícies
Els comentaris estan tancats.

També pots llegir

L’escoltisme català dona suport a la vaga d’educació els dies 28 i 29 de novembre

    L’escoltisme català, com a part de la comunitat educativa, compromès amb el …