Inici Procés d'Unitat “Escolta’t!”, construint l’escoltisme i guiatge català del futur

“Escolta’t!”, construint l’escoltisme i guiatge català del futur

Més de 200 caps de la FCEG es troben a Igualada i a Blanes per debatre i treballar les bases de la futura associació única

Després de les tres trobades simultànies del curs passat i de les dinàmiques que s’han dut a terme als consells durant els últims mesos, els agrupaments han pogut participar aquest cap de setmana a la trobada “Escolta’t!”, en la que s’ha treballat i debatut sobre els diferents blocs temàtics (ideològic, metodològic, formatiu i organitzatiu) que serviran de base per construir la futura associació única d’escoltisme i guiatge català.

 

La jornada, convocada simultàniament a Blanes i Igualada, va començar amb una presentació conjunta en què un Baden Powell periodista va animar els caps a es
tar atents i a parar bé l’orella per anar a la recerca de notícies. Aquesta va ser l’ambientació prèvia al treball dels grups, des dels que es van encarar diversos temes com els principis fonamentals, el mètode educatiu, la perspectiva de gènere, el model organitzatiu o l’escola de formació de la nova associació. La trobada també va comptar amb el suport de diversos responsables i equips associatius que van encarregar-se de la dinamització dels debats i de preparar el dinar per a tots els participants.

 

A partir de les converses i els consensos de cada grup a cadascuna de les poblacions, els equips de treball del procés d’unitat elaboraran un informe que es farà arribar als agrupaments d’aquí unes setmanes amb les conclusions dels diversos blocs.


“Escolta’t!” no només ha estat la trobada d’aquest any, sinó que esdevé un punt d’inflexió en el procés d’unitat per encarar el cu
rs vinent el treball de conclusió i proposta que culminarà amb un congrés amb la participació de tots els caps de Catalunya. Serà un dels moments més significatius des de la posada en marxa del full de ruta aprovat el 2014, ja que ajuntarà els caps, responsables associatius, membres dels equips i formadors de tots els agrupaments, territoris i associacions d’escoltisme i guiatge de Catalunya. Un congrés que es dedicarà al treball, el debat, el creixement i la construcció de l’escoltisme i guiatge del futur, unit i de referència en diversos àmbits, que ofereixi una educació de qualitat i respongui a les necessitats de la societat del nostre país.


Carregar més articles relacionats
Carregar més a Procés d'Unitat
Els comentaris estan tancats.

També pots llegir

L’escoltisme català mantindrà les tres entitats que el conformen

Les tres entitats escoltes de Catalunya decideixen conservar la seva forma orgànica descar…