L’ANPEC celebra el seu XXè aniversari

L’ANPEC celebra el seu XXè aniversari

L’any 1997, vint-i-cinc dels cent trenta-cinc diputats del Parlament de Catalunya, de tots els grups parlamentaris, van constituir l’Associació Nacional Parlamentària Escolta de Catalunya (ANPEC), que també va aplegar diputats al Congrés espanyol, senadors, i eurodiputats. Prenia l’exemple d’associacions similars com la britànica o la sud-coreana, i la d’un centenar de països del món, que són un punt de trobada d’antics escoltes amb responsabilitats legislatives per treballar transversalment temes relacionats amb la política de joventut i l’educació, i de suport a l’escoltisme

El passat 20 de juny, la cambra catalana ha celebrat solemnement els 20 anys de la creació de l’ANPEC, i el treball que ha vingut desenvolupant des d’aleshores. A nivell català, l’ANPEC ha promogut col·laboració en accions vinculades a la Comissió de Polítiques de Joventut, que aplega parlamentaris i membres de l’associacionisme juvenil.

Durant aquests 20 anys, l’ANPEC ha participat a quatre Assemblees Generals de la World Scout Parliamentary Union (WSPU): Filipines 1997, Polònia 2000, Egipte 2003, i Suècia 2016. Igualment, els diputats de l’ANPEC es van reunir el 2002 amb el secretari general de WOSM, Jacques Moreillon, en la seva visita a Barcelona, per intercanviar parers en temes de polítiques de joventut i educativa.

En l’acte de commemoració dels 20 anys, on han assistit un centenar de membres del moviment escolta, antics i actuals parlamentaris i el conseller de Cultura, l’actual president de l’ANPEC, el diputat Fabian Mohedano, ha destacat la importància de la transversalitat política en el suport l’escoltisme, en particular en el moment històric que el moviment està vivint enfocat a la consecució d’un escoltisme unit que sigui capaç de donar resposta als reptes que tenen els i les joves avui. En la mateixa línia, l’anterior president de l’ANPEC i del Parlament, Ernest Benach, ha fet notar la força del moviment al combinar les seves conviccions i implicació social amb l’apartidisme.

L’acte ha comptat amb una taula rodona amb diputats de diferents forces polítiques i ha acabat amb el parlament de la presidenta d’honor de l’ANPEC i presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que  ha destacat l’aportació de l’escoltisme i els seus valors en la societat catalana.

En el següent enllaç podreu trobar la cobertura de la notícia que en va fer el 324.

Categories