Inici Notícies Comunicats L’escoltisme i Guiatge català davant els atemptats de Barcelona

L’escoltisme i Guiatge català davant els atemptats de Barcelona

Amb tristesa i solidaritat amb totes les famílies i amistats de les persones afectades, l’Escoltisme i Guiatge Català condemna l’atemptat a la Rambla de Barcelona i l’incident al Passeig Marítim de Cambrils (Tarragona), uns actes d’odi i violència que rebutgem rotundament i que van en contra dels valors que representen l’escoltisme.

 

Traslladem tot el nostre suport i el més sentit condol als familiars de les víctimes en aquests moments tan difícils. Els nostres pensaments són amb vosaltres.

 

Des de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge –que uneix les tres associacions d’escoltisme i guiatge de Catalunya– lamentem la violència contra civils, aquí i en qualsevol lloc del món, ja sigui per conflictes armats, com per l’atac que hem viscut a casa nostra. A més, també ens oposem amb fermesa a les retallades dels drets i llibertats i a l’augment de discursos racistes i islamofòbics arran d’esdeveniments com aquests.

 

La proposta de l’escoltisme i el guiatge és educar per a la pau i el respecte, entenent la diversitat com una font de riquesa i allunyant-nos de la xenofòbia, el racisme i l’odi entre cultures. Treballem per construir ponts i establir llaços arreu, sense que ètnia, origen, classe social, gènere, orientació sexual o creença siguin mai un impediment. Perquè continuem amb el convenciment de que un món millor és possible.

 

Avui divendres ens sumarem al minut de silenci que s’ha convocat a les 12:00h a la Plaça de Catalunya de Barcelona com a mostra de solidaritat i de rebuig. Us convidem a tots els escoltes i guies a ser-hi presents amb fulard.

Carregar més articles relacionats
Carregar més a Comunicats
Els comentaris estan tancats.

També pots llegir

L’escoltisme català dona suport a la vaga d’educació els dies 28 i 29 de novembre

    L’escoltisme català, com a part de la comunitat educativa, compromès amb el …