Inici L'aventura internacional Joves d’arreu del món fan servei en un camp de treball organitzat pel Cau de Salt

Joves d’arreu del món fan servei en un camp de treball organitzat pel Cau de Salt

El camp de treball internacional “Wild Jump – Un salt salvatge” ha estat promogut per la Direcció General de Joventut i organitzat per l’AEiG Sant Cugat de Salt.

 

Joves d’arreu del món d’entre 18 i 23 anys, són a Salt fins al proper dinou d’agost treballant a la bassa dels Ànecs i a la de la Maçana. Les tasques que permeten rehabilitar la guaita de la bassa dels Ànecs, i a la vegada la neteja del seu entorn. Per altra banda, a la Bassa de la Maçana, a part del treball de desbrossar, i acabar amb l’espècie invasora de la canya americana, s’està construint un petit recorregut al voltant d’aquesta amb una zona d’esbarjo. Aquesta bassa de la Maçana, es va recuperar fa pocs anys, i aquestes feines que es realitzen permeten que els saltencs i saltenques puguin conèixer i gaudir de l’entorn, actualment inaccessible.

 

Les dues basses bona part de l’any estan seques, són basses temporànies, amb gran importància ecològica, ja que no hi viuen peixos de cap tipus, i per tant, els amfibis no tenen depredadors pels seus ous o larves.

 

Amb això busquen “que els participants puguin viure experiències diferents i innovadores que després els converteixin en actius socials per al canvi, fomentant l’esperit crític perquè en treguin profit tant durant l’estada aquí com a la tornada al seu país d’origen” com explica l’Isaac, membre de l’AEIG Sant Cugat de Salt.

 

En aquesta edició del camp de treball, que té una durada de quinze dies, hi han participat majoritàriament gent de països de l’est com Rússia, Sèrbia, Eslovàquia, Ucraïna i Turquia, a part també hi ha campistes provinents de Mèxic, Alemanya i Catalunya. És un fet molt enriquidor per tots ells, ja que a part de fer amics de procedències diferents, al fer les tasques domèstiques, cada dia es tasten plats típics d’arreu del món.

 

Els participants al projecte han manifestat que la seva voluntat a l’hora de triar aquest projecte ha estat “conèixer gent jove d’altres països i visitar Catalunya” a més de participar en un projecte que generi un benefici per la comunitat. Aquest és un dels aspectes que més els va captivar del projecte, perquè els agrada saber que la seva feina tindrà un impacte positiu pel poble. Alguns han explicat que els ha sorprès veure el paisatge de les Deveses de Salt, ja que la imatge que tenien d’aquest país del sud d’Europa era com una zona molt seca i àrida.

 

 

A part del treball de les basses que es realitza durant els matins, a les tardes es duen a terme activitats diverses de tota mena. Des d’una recepció a l’Ajuntament per compartir i conèixer detalls sobre la vila de Salt i explicar als representants del poble les tasques que s’han dut a terme durant el camp, i les opinions i curiositats que han recollit durant aquests dies. Passant per altres tallers de natura com visitar l’horta i la granja catalana, tallers de cistelleria i anellament d’ocells, fins a presentar un programa de ràdio a Ràdio Salt, compartint les seves experiències i motivacions, pintar un mural o descobertes d’activitats del folklore català com els correfocs.

 

El Camp de treball és gestionat, des de fa quatre anys per l’Agrupament Escolta i Guia Sant Cugat de Salt i promogut per la Direcció General de Joventut, amb la col·laboració de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Salt i diverses entitats i persones del poble. Tots els líders del camp de treball formen part actualment de l’agrupament com a caps de diferents unitats, i com a responsables del camp intenten que els participants coneguin l’escoltisme i el guiatge i intenten també fomentar entre ells els valors del moviment.

 • És temporada de Passos!

  Els “Passos” s’ha anat desenvolupant en el si de l’escoltisme, fent camí en el…
 • Aquest curs, “Conscients del repte!”

  L’escoltisme i guiatge català enceta aquest curs sota el lema “Conscients del repte!” mira…
 • Torna el PIOCAM! Te’l perdràs?

  L’estiu del 2018 tornarà a tenir lloc el campament internacional escolta de Pioners i Cara…
Carregar més articles relacionats
 • L’European Jamboree 2020 s’aplaça al 2021!

  Aprofita aquesta segona oportunitat per participar a l’esdeveniment Escolta i Guia europeu…
 • Inscripcions Jambarretina

  Sabem que són temps estranys i que no tots els projectes internacionals es podran dur a te…
 • Agora WOSM 2020!

  La 13ª edició es celebrarà del 15 al 19 d’Abril a Guadarrama (Albergue Fray Luis de …
Carregar més a L'aventura internacional
Els comentaris estan tancats.

També pots llegir

L’European Jamboree 2020 s’aplaça al 2021!

Aprofita aquesta segona oportunitat per participar a l’esdeveniment Escolta i Guia europeu…