Inici Notícies Comunicats L’escoltisme català fa una crida per la democràcia al costat d’entitats i institucions

L’escoltisme català fa una crida per la democràcia al costat d’entitats i institucions

Una trentena d’entitats catalanes conviden a la mobilització de la ciutadania i fan públic el seu compromís amb la democràcia rebutjant l’escalada de repressió del govern de l’Estat

 

La Plaça Sant Jaume de Barcelona va ser dimarts passat l’escenari escollit per fer una roda de premsa organitzada per Òmnium Cultural amb la participació d’una trentena d’entitats del nostre país i on els fulards escoltes també van ser-hi presents. A pocs dies del referèndum i davant la intervenció de les institucions catalanes per part de del govern de l’Estat, així com de les detencions de càrrecs públics produïdes durant el matí, la convocatòria va mostrar el rebuig, la força i el compromís d’entitats i institucions catalanes en defensa de la democràcia i de la llibertat d’expressió.

 

Núria Montanyà, membre de l’àrea de presidència de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, va intervenir-hi recordant que “l’escoltisme català uneix a més de 20.000 persones arreu del territori i que educa els infants i joves en els valors de la democràcia perquè esdevinguin ciutadans lliures, crítics i compromesos, perquè siguin agents de transformació social”. Amb aquesta apel·lació als valors de l’escoltisme, Montanyà va animar a la mobilització pacífica com a mostra de rebuig a la persecució que està vivint el nostre país per part del govern de l’Estat, “una actuació que atempta contra els pilars més bàsics de la nostra democràcia”. Finalment, Montanyà subratllà la crida que l’escoltisme fa a la ciutadania catalana perquè s’impliqui, defensi i participi del referèndumde forma activa i crítica per tal que pugui definir de forma lliure el seu futur”.

 

  

 

Amb aquest acte, l’escoltisme català va sumar-se a Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana, CCOO, UGT, Unió de Pagesos, Associació d’Universitats Públiques de Catalunya, LaFede, el Grup Barnils, el Centre UNESCO, la Fundació Catalana de l’Esplai, la Fundació Pere Tarrés, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i prop d’una trentena d’entitats més, per fer per fer una Crida a la Democràcia i presentar la Marató per la Democràcia, una campanya que convida a persones i entitats, també a l’escoltisme i als agrupaments, a fer d’altaveu i a mobilitzar-se, a organitzar actes, xerrades, tallers i activitats arreu de Catalunya durant tot el cap de setmana vinent i concretament el proper diumenge 24 de setembre.

 

Carregar més articles relacionats
Carregar més a Comunicats
Els comentaris estan tancats.

També pots llegir

L’escoltisme català dona suport a la vaga d’educació els dies 28 i 29 de novembre

    L’escoltisme català, com a part de la comunitat educativa, compromès amb el …