Les Branques Joves comparteixen i debaten sobre els reptes de l’escoltisme

Les Branques Joves comparteixen i debaten sobre els reptes de l’escoltisme

Demostrant estar a l’altura del repte plantejat aquest 2018 dins del moviment escolta català, el dia 24 de febrer molts i moltes joves es van reunir a la Trobada de Branques Joves celebrada de forma simultània a Cervera, La Garriga i Vilafranca.

 

A les 10h del matí les tres localitzacions escollides van començar a rebre els centenars d’escoltes joves que s’havien apuntat per reflexionar i compartir les seves inquietuds sobre l’esdevenir de l’escoltisme català.

 

A Cervera, l’espai on es van celebrar els debats i dinàmiques va ser l’escola Les Savines de la capital de la Segarra. Gairebé 200 joves van participar en les activitats de coneixença entre les diferents unitats de les dues branques (Pioners i Caravel·les i Clan-Truc-Ròver). També van resoldre dubtes relatius als quatre marcs de treball del pre-Congrés així com contextualitzar tot el procés d’unitat.

 

A part, van esbossar alguns dels reptes de futur del moviment entre els que van sorgir la inclusió, la diversitat i la sostenibilitat. En general, van valorar positivament la Trobada i subratllen el fet d’adonar-se que no hi ha tantes diferències entre les unitats dels diversos agrupaments. Coincidir amb agrupaments que comparteixen un mateix territori va propiciar l’interès a conèixer-se.

 

A l’Escola Estalella i Graells de Vilafranca, el segon dels llocs on va tenir lloc la Trobada, l’intercanvi entre els agrupaments, en total 26, també va ser notori. En aquest cas, 243 joves i de 66 caps i coordinadors/es van treballar el que significa l’escoltisme mentre intercanviaven experiències pròpies de cada agrupament.

 

En aquesta vila del Penedès també hi va haver un moment per abordar el procés d’unitat i la feina relativa als marcs que s’estan treballant al pre-Congrés. Tot plegat va ajudar a que els i les assistents tinguessis més informació del procés que viu el moviment escolta català actualment.

 

Finalment a La Garriga, la tercera població escollida per aquesta Trobada simultània, es van aplegar 24 agrupaments que van seguir els mateixos eixos de treball que a les altres ubicacions: reptes de l’escoltisme, context del procés d’unió i treball de la fase actual del pre-Congrés. A més, a la tarda Clan, Truc i Ròver van poder reflexionar i debatre la manera com estan enfocant la unitat. Un moment de treball intern que també van tenir a les altres localitzacions.

 

En aquesta ocasió, l’espai on es van ajuntar els i les 230 joves assistents va ser l’escola Puiggraciós. En un dels amplis espais que van poder aprofitar van situar un mural per apuntar allò que compartirien, un moment especial o la cançó de l’agrupament. Tot plegat va fer que se n’adonessin de les diferències i les semblances que els uneixen com a branques joves.

 

 

Durant aquesta jornada simultània en tres poblacions diferents van participar més de 600 joves que formen part de les branques joves de 68 agrupaments, i que seran el futur més immediat de l’escoltisme de casa nostra.

Categories