Un centenar de joves participaran al projecte d’aprenentatge i servei La Murga

Un centenar de joves participaran al projecte d’aprenentatge i servei La Murga

El dret a un habitatge digne és una realitat al que moltes persones del nostre entorn no hi tenen accés. La Murga, projecte impulsat per Escoltes Catalans, pretén sensibilitzar sobre aquesta qüestió a través de l’aprenentatge i servei característic de l’escoltisme. La realització de l’activitat és coordinada per equips de voluntaris i voluntàries de les tres associacions de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge: Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.

 

A partir de demà, aprofitant els campaments de primavera, 100 joves d’entre 15 i 18 anys participaran en aquest projecte que els durà a conviure durant cinc dies (del 24 al 28 de març) amb persones usuàries de Serveis Socials de Ciutat Vella de Barcelona i la Mariola de Lleida. A través de la cooperació amb aquesta part del veïnat es pretén millorar les seves condicions de vida mitjançant la rehabilitació dels pisos i també analitzar de forma més propera les arrels de la pobresa a les nostres ciutats i barris.

 

El projecte té com a objectius millorar les condicions de vida dels col·lectius en risc d’exclusió social fomentant accions locals i contribuint a la defensa dels drets humans a través de la millora de les condicions d’habitabilitat dels pisos. La rehabilitació d’aquests espais i la implicació dels i les joves afavoreix el treball de cohesió amb els veïns i veïnes participants.

 

 

Però el projecte va més enllà de les tasques de rehabilitació dels habitatges i aspira a generar una actitud crítica entre els i les joves sobre les condicions de vida de molta gent que viu en els barris degradats, amb la intenció de desemmascarar els mecanismes que generen la problemàtica.

 

Enguany es desenvoluparà l’edició número 21 de la Murga a Barcelona i la setena a Lleida. El centenar de joves que hi participaran formen part de diversos agrupaments que conformen la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge. A Barcelona, l’AE Gratacims (Castelldefells), l’AE Jaume I (Barcelona), l’AE Pere Roselló (Barcelona) i l’AE Pau Casals (Cerdanyola) es distribuiran en diversos pisos del barri de Ciutat Vella i dormiran a l’Escola Drassanes. A Lleida, l’AE Ermessenda (Barcelona), l’AE Amon-Ra (Premià de Mar), l’AEiG Lo Manaix (Lleida) i l’AE Mafeking (Barcelona), faran el seu servei al barri de la Mariola i dormiran a l’escola Santamaría de Gardeny de Lleida.

 

 

Categories