Es tanquen les inscripcions al Congrés de Caps amb gairebé 700 persones inscrites

Es tanquen les inscripcions al Congrés de Caps amb gairebé 700 persones inscrites

Amb les inscripcions finalitzades, comença el compte enrere pel Congrés de Caps del 2-3 de juny a Vic. Gairebé 700 persones ompliran diversos recintes de la capital de l’Osona per treballar les últimes esmenes a la documentació de nova associació i també els reptes de futur de l’escoltisme català.

 

Dissabte 2 de juny al matí, les persones inscrites d’agrupaments i responsable associatius  de tot Catalunya s’acreditaran al recinte del Sucre de Vic com a pas previ a la feina del Congrés. En aquest mateix moment cada persona podrà escollir les esmenes que vol treballar així com a quines ponències dels reptes de futur plantejats vol assistir. L’elecció estarà condicionada per l’ordre d’arribada i tant les esmenes com les ponències tindran una capacitat limitada.

 

Les 24 esmenes resultants del pre-Congrés, estaran agrupades en 7 blocs diferents per tal de treballar conjuntament aquelles que tenen punts coincidents. Després, arribarà el torn d’abordar els reptes de futur identificats al llarg dels anys i que diverses persones expertes en la matèria exposaran al públic.

 

Les temàtiques de Reptes de futur que s’oferiran són les següents:

 

PARTICIPACIÓ I ASSOCIACIONISME, a càrrec del Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC)
GÈNERE I LGBTIQ+, a càrrec de Brigitte Vasallo
JUSTÍCIA GLOBAL, a càrrec de LaFede.cat
EDUCACIÓ, a càrrec de Miquel Àngel Essomba i Antoni Zabala
COOPERACIÓ I VOLUNTARIAT, a càrrec del Servei Civil Internacional
INFÀNCIA I JOVENTUT,  a càrrec de l’Àmbit de Participació Infantil i Juvenil de MEG
ECONOMIA SOCIAL, a càrrec de Jordi Valls
INTERNACIONAL, a càrrec de l’Àrea Internacional de la FCEG
DIVERSITAT, INCLUSIÓ I ARRELAMENT, a càrrec d’Anna Rodó.
LLENGUA I CULTURA, a càrrec del Projecte 4 vents. Escoltisme i guiatge
NATURA, ECOLOGIA I SOSTENIBILITAT, a càrrec de Carles Soler.
TERRITORI, ENTORN I XARXA, a càrrec de Casals de Joves.
ESPIRITUALITAT, PERSONA I DESENVOLUPAMENT DEL JO, a confirmar
SALUT, a confirmar

 

Per acabar tot un dia de treball i construcció del futur de l’escoltisme, els grups Koers i Angangas posaran música a la vetllada per gaudir i agafar forces per l’endemà.

 

Diumenge al matí, serà el moment per retrobar-se amb el consell d’agrupament o equip i posar en comú tot allò treballat en les diverses esmenes de dissabte. Aquesta posada en comú ha de servir per decidir quines esmenes es validaran. Cal tenir en compte que cada agrupament tindrà un vot per consell i un vot per cada branca oberta a data de l’AGO 2017 fins a un màxim de 6 vots en total i que els equips en tindrna 2 en total. No obstant, cada vot l’ha de representar una persona compromissària, per tant es tindran tants vots diumenge com compromissaris/es s’hagin inscrit dissabte (sempre tenint en compte els màxims comentats).

 

El cap de setmana 2-3 de juny a Vic es donarà l’últim pas abans de la votació final a les AGO del novembre de les tres entitats escoltes de Catalunya que conformen la FCEG.

 

 

Categories