Un any més arriba el principi d’un nou curs als més de 200 agrupaments escoltes d’arreu de Catalunya i, amb aquest, una data assenyalada; l’11 de setembre, la Diada Nacional de Catalunya. Una Diada que la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge sentim com a pròpia i on participem activament.

A diferents llocs de Catalunya els escoltes sortim al carrer dissabte rere dissabte per educar infants i joves en llibertat i on siguin ells els protagonistes d’aquest aprenentatge. Enguany la Diada se celebra en un context de repressió i manca de normalitat. És per aquest motiu que l’Escoltisme català vol participar activament d’aquesta jornada per recordar que el diàleg i la no-violència són els camins per continuar sent una societat diversa i integradora.

Alhora també refermem el nostre compromís amb el país i les llibertats individuals i col·lectives, i reclamem la llibertat dels presos polítics i el retorn de tots els exiliats, tant per motius polítics com per llibertat d’expressió.

Per tot això, un any més, els escoltes de Catalunya viurem la diada de forma activa i crítica des de tots els racons del país. Dins el marc de la diada participarem en la tradicional ofrena al monument de Rafael Casanova a les 9.00 h del matí, en record dels drets i les llibertats perduts en el passat, perquè volem deixar el món millor de com l’hem trobat!

Sempre a punt!!

Carregar més articles relacionats
Carregar més a Notícies
Els comentaris estan tancats.

També pots llegir

L’escoltisme català dona suport a la vaga d’educació els dies 28 i 29 de novembre

    L’escoltisme català, com a part de la comunitat educativa, compromès amb el …