Inici Notícies Comunicats 13.000 infants i joves participaran en un dels 500 campaments escoltes de setmana santa i primavera

13.000 infants i joves participaran en un dels 500 campaments escoltes de setmana santa i primavera

 • Els campaments de primavera i setmana santa fan de la natura i el grup una oportunitat única per educar en valors a través d’activitats i jocs

 • Les opcions de campaments són variades: des d’uns campaments a la natura, passant per una travessa o fins a un servei a la l’entorn

Més de 13.000 infants i joves participaran durant aquesta setmana santa en un dels 500 campaments que organitzen els 200 agrupaments de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge. Aquests campaments, a diferència dels d’estiu, tenen una durada mitjana menor, d’entre 3 i 5 dies.

Els campaments escoltes i guies formen part del projecte educatiu que els infants i joves duen a terme durant tot el curs al seu agrupament, en les trobades al cau que fan cada dissabte. En aquestes trobades els mateixos infants i joves ajuden a organitzar els campaments, assumint diferents responsabilitats segons la seva edat: decidir els menús, escollir el destí, preparar la ruta, fer activitats per recollir fons per finançar-los, etc. Tot plegat respon a la filosofia educativa de l’escoltisme i el guiatge i serveix per treballar valors com el compromís, la responsabilitat o el servei a la societat.

Segons l’edat i els interessos del grup, els campaments prenen diferents formats:

 • Campaments a la natura: campaments estables amb tendes en ple medi natural, i disposant de l’imprescindible per aprofitar aquest entorn privilegiat com a font d’aprenentatge i d’aventura inesgotable. Aquesta és l’opció més comuna, tot i que  les unitats més menudes solen optar, en aquesta època de l’any per anar en casa de colònies.
 • Rutes i travesses: consisteix a realitzar una ruta de muntanya o per altres indrets de natura adients, tot pujant cims, descobrint les valls, i, quan cau la nit, buscar el cobert d’un refugi o fer bivac, si la nit ho permet. Aquests campaments permeten als joves trobar-se amb ells mateixos, avançar amb l’esforç, descobrir i estimar el territori i el país, i com sempre, fer-ho amb la confiança i la complicitat del grup i des del treball en equip.

 • Activitats d’aprenentatge i servei: en què els infants i joves fan un servei a la comunitat al mateix temps que aprenen nous coneixements, habilitats, competències i valors. El serveis més comuns són els de tipus ambiental (per exemple, recuperar un tros de bosc malmès per un incendi) o bé de caràcter social (per exemple, conscienciar a joves sobre situacions d’exclusió tot convivint i contribuint a la rehabilitació de llars de persones en risc d’exclusió social).

Els infants i joves van de campaments acompanyats pels seus caps, que és el nom que reben els milers de joves educadors voluntaris que, amb l’aval del títol de monitor/a o director/a de lleure de la Generalitat de Catalunya i altres formacions pròpies, desenvolupen durant tot el curs una tasca educativa totalment voluntària i sense cap mena de remuneració econòmica.

Sense aquests milers de joves voluntaris no seria possible la tasca de l’escoltisme i el guiatge, un moviment d’educació en el lleure format per 40 milions de persones a tot el món i amb 18.500 membres i un segle d’història al nostre país.

 • És temporada de Passos!

  Els “Passos” s’ha anat desenvolupant en el si de l’escoltisme, fent camí en el…
 • Aquest curs, “Conscients del repte!”

  L’escoltisme i guiatge català enceta aquest curs sota el lema “Conscients del repte!” mira…
 • Torna el PIOCAM! Te’l perdràs?

  L’estiu del 2018 tornarà a tenir lloc el campament internacional escolta de Pioners i Cara…
Carregar més articles relacionats
Carregar més a Comunicats
Els comentaris estan tancats.

També pots llegir

L’escoltisme català dona suport a la vaga d’educació els dies 28 i 29 de novembre

    L’escoltisme català, com a part de la comunitat educativa, compromès amb el …