Inici L'aventura internacional Activitats Àgora 2016, colour your world

Àgora 2016, colour your world

Em dic Berta Mendoza, sóc truc de l’ AEiG Sant Narcís de Girona i del 13 al 17 d’abril he participat a l’Àgora a Madrid, Guadarrama. L’Àgora és una trobada internacional preparada per ròvers (claners/trucs/ròvers) per a ròvers, és a dir que l’equip organitzador està format per persones d’entre 19 i 23 anys.

DSC_3868

Utilitzant el mètode escolta, l’Àgora aconsegueix que ròvers ens reunim i tractem temes de rellevància social importants per a nosaltres, discutim problemes que creiem que tenen les nostres associacions, i intentem trobar solucions per aconseguir fer la nostra experiència com a rovers més interessant, posant l’èmfasi sobre el tema del youth empowerment (la capacitació dels joves –l’empoderament juvenil).

Durant cinc dies vam conviure en un alberg a la serra de Guadarrama, el títol de l’esdeveniment era Colour Your World. L’eix d’animació estava basat en la fi del món, i amb les nostres accions podíem aconseguir tornar els colors i la vida al món. Cada dia, de dos quarts de deu fins a la una del migdia, fèiem sessions seguint el tema de l’Àgora. A la tarda continuaven les activitats de dos quarts de tres fins a les vuit, i entre sessions sempre teníem temps lliure per poder parlar entre nosaltres i conèixer-nos millor.

El primer dia, després d’instal·lar-nos i passar una estona junts, vam tenir l’oportunitat de fer jocs de coneixença per trencar el gel, sopar junts i fer la cerimònia d’obertura, per després anar a dormir per preparar-nos per a la resta de dies. El segon dia vam estar treballant les diferents associacions que hi havia a l’esdeveniment, parlant sobre la religió i l’espiritualitat a l’escoltisme, treballant els prejudicis i fent projectes per intentar evitar-los.

El tercer dia vam anar a Madrid, al Consejo de la Juventud. Allà, ens vam centrar en els drets humans i, amb l’ajuda d’Amnistia Internacional, vam definir què eren. A la tarda, en un joc anomenat “Village Game”, vam posar en pràctica un projecte social treballant amb una entitat que dóna suport a persones amb discapacitats mentals (Adisgua).

El quart dia vam centrar-nos en el  youth empowerment. Vam definir què era i, amb els conceptes que ens van donar a la sessió, vam realitzar diversos vídeos que posteriorment vam veure plegats. Seguidament Messengers of Peace ens va parlar sobre com desenvolupar un projecte personal o en grup i com evolucionar i ser el canvi que volem ser al món. També vam tenir la presentació de la següent Jamboree ròver internacional l’any 2017 a Islàndia, el Moot, i se’ns va parlar del centre internacional d’escoltisme que hi ha actualment a Montserrat (MISC).

A part de fer feina també vam tenir unes nits entretingudes. Vam celebrar una nit internacional en què cada país que hi havia representat va poder presentar menjars, balls i cultura típica. Vam celebrar nits de debat on es parlava dels temes que durant el dia no havíem tingut temps de comentar i l’última nit vam celebrar una festa d’ambientació espanyola, ja que l’Àgora se celebrava a Espanya.

DSC_3798

Aquest ja és el segon esdeveniment de caràcter internacional a què assisteixo i, personalment, d’aquesta experiència me n’enduc haver conegut noves perspectives i noves formes d’organització que hi ha a les diferents associcacions d’Europa, també la informació de totes les sessions que vam fer i la motivació de seguir treballant perquè l’escoltisme a la meva vida, al meu barri i allà on vagi segueixi sent un puntal important. Sempre dic que aquestes oportunitats només les pots tenir un cop a la vida; per tant animo a tothom que estigui interessat en aquests temes que intenti viure experiències d’aquesta mena.

Berta Mendoza, AEiG Sant Narcís
Carregar més articles relacionats
Carregar més a Activitats
Els comentaris estan tancats.

També pots llegir

Inscripcions Jambarretina

Sabem que són temps estranys i que no tots els projectes internacionals es podran dur a te…