Diada 2016: compromesos amb els drets i les llibertats

Diada 2016: compromesos amb els drets i les llibertats

Com cada any arriba el principi d’un nou curs i, amb aquest, una data assenyalada: l’11 de setembre, la Diada nacional de Catalunya. Una Diada que la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge es fa pròpia i on participa activament.

L’escoltisme i el guiatge català, amb més de 200 agrupaments arreu del territori, refermem un cop més el compromís amb Catalunya. Fa gairebé 90 anys que els escoltes i guies eduquem per l’estima, la preservació i la difusió de la nostra cultura, llengua i país. Formar part del moviment escolta i guia a través de qualsevol agrupament ha servit –i serveix encara avui en dia– per aprendre valors fonamentals com la justícia, la llibertat, l’esperit crític i el servei. Aquests són valors clau a l’hora de construir una societat més justa, cohesionada i democràtica.

Enguany, i com ja és tradició, participarem a l’ofrena floral a Rafael de Casanova en record dels drets i llibertats perduts en el passat. Una ofrena floral que, aquest any, pren més sentit que mai amb la judicialització dels anhels democràtics del poble de Catalunya. Com a moviment democràtic, l’escoltisme i el guiatge català ha estat sempre compromès amb els drets i llibertats del nostre país, i amb el dret a decidir del poble català sobre el futur polític del país.

Per tot això desitgem una molt bona Diada nacional de Catalunya a tothom i animem els escoltes i guies d’aquest país a viure-la d’una forma activa, crítica i compromesa des d’arreu del territori.

Tags:
11 setembre
Categories