Barcelona acollirà el seminari europeu d’escoltisme marí Eurosea

Barcelona acollirà el seminari europeu d’escoltisme marí Eurosea

L’Equip Marí d’Acció Escolta acollirà la catorzena edició de l’Eurosea amb el suport de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge l’estiu de 2018 a Barcelona.

Escoltes marins de tot Europa s’han trobat, del 21 al 25 de setembre, a Puck (Polònia) per celebrar la 13a edició del seminari internacional Eurosea, d’escoltisme marí a Europa. Amb participants de 13 països, l’Eurosea 13 ha comptat també amb participació catalana. Membres de l’Equip Marí i de l’Àrea Internacional de la FCEG hi han presentat la candidatura de Barcelona per acollir-ne la propera edició l’estiu de 2018.

Odysseys group 2016-2018

Odysseys group 2016-2018

Durant el seminari, s’ha escollit Barcelona com a seu de l’Eurosea 14 organitzat per l’Equip Marí amb el suport de la FCEG. A més a més, Laura Simarro, membre de l’Equip Marí, ha estat escollida membre de l’Odysseus Group, el grup coordinador de la xarxa europea d’escoltisme marí i promotor del seminari Eurosea. L’Odysseys Group durant aquest mandat estarà format per la catalana Laura Simarro i cinc membres més d’Àustria, Bèlgica, Dinamarca, els Països Baixos i Polònia.

L’Eurosea, que se celebra cada 2 o 3 anys, és un seminari internacional d’intercanvi i formació entre escoltes marins de tot Europa. Té com a principal propòsit promoure xarxes interpersonals i interassociatives entre escoltes que prenen el medi aquàtic com a entorn principal de la seva activitat. Els continguts del seminari van des de l’intercanvi de bones pràctiques respecte la seguretat i prevenció de riscos fins a espais d’intercanvi d’idees per a l’organització de projectes internacionals d’escoltisme marí. Tot plegat va acompanyat de mostres de l’escoltisme marí que es practica al país organitzador.

En aquesta edició, els participants han pogut aprofitar les estones lliures per sortir a navegar amb petits velers que l’organització posava a la seva disposició i han tingut l’oportunitat de navegar a bord del Zawisza Czarny, el vaixell insígnia de la flota escolta de Polònia. El Zawisza Czarny és un vaixell de vela tripulat per voluntaris escoltes a càrrec del seu capità, també escolta. Escoltes de Polònia i de tot Europa hi aprenen a navegar tot fent de tripulació del vaixell, amb l’ajuda dels mariners escoltes i passant els campaments a bord del vaixell.

Participants de l'Eurosea13 al vaixell Zawisza Czarny

Participants de l’Eurosea13 al vaixell Zawisza Czarny

Els petits velers que els participants de l'Eurosea podien utilitzar durant les estones lliures

Els petits velers que els participants de l’Eurosea podien utilitzar durant les estones lliures

 

 

 

 

 

 

 

 

L’Eurosea 14 Barcelona 2018 oferirà a membres de la FCEG que vulguin descobrir l’escoltisme marí la possibilitat de participar-hi com a voluntaris. Si us interessa, estigueu alerta a les novetats que s’aniran publicant a la nova web de l’Eurosea 14.

No us perdeu tampoc el cor de mariners format la tripulació del Zawisza Czarny.

Categories