Inici General La Jamborinada reunirà més de 13.000 escoltes i guies a Tàrrega

La Jamborinada reunirà més de 13.000 escoltes i guies a Tàrrega

Serà aquest cap de setmana 29 i 30 d’abril i hi participaran 154 agrupaments d’arreu de Catalunya, i també de Mallorca i el País Valencià.

Aquest cap de setmana la capital comarca de l’Urgell es convertirà en ciutat escolta gràcies a la Jamborinada. Sota el lema “la forma per moure el món”, Tàrrega acollirà 12.000 infants, joves i caps d’arreu del territori que gaudiran d’un cap de setmana ple d’activitats amb l’objectiu de compartir prendre consciència i mostrar a la societat el poder transformador de l’escoltisme i el guiatge. Això serà possible gràcies a més de 1.200 minairons o persones voluntàries i la participació de més de 100 entitats i associacions.

 

Durant el dissabte, les activitats s’estendran per tota la ciutat, amb diverses propostes per a cada branca que giraran sobre el medi ambient, la interculturalitat, les desigualtats socials, els consum o l’ocupació.  A la nit, els participants s’instal·laran en les més de 2.500 tendes de campanya que cobriran l’espai del càmping municipal i els camps del voltant, formant un dels campaments escoltes més grans mai vistos a Catalunya.

 

Diumenge al matí, els infants i joves, voluntaris i curiosos inundaran l’esplanada del CAP de Tàrrega en un gran acte conjunt on es podrà sentir i veure en directe la cançó de la Jamborinada, interpretada pel grup Mandràgora Reggae, creada especialment per la trobada. L’acte culminarà amb la lectura d’un manifest participatiu elaborat pels propis infants. Serà el punt àlgid del cap de setmana, “la força per moure el món”, el moment on sentirem la veu dels infants i joves per saber com veuen el món i com voldrien millorar-lo.

 

En total, seran més de 250 activitats perquè infants i joves prenguin consciència que junts, “podem deixar el món millor de com l’hem trobat”. Això és possible gràcies a la tasca educativa i voluntària que els més de 200 agrupaments escoltes que hi ha a Catalunya duen a terme cada cap de setmana a la seva població.

 

  • És temporada de Passos!

    Els “Passos” s’ha anat desenvolupant en el si de l’escoltisme, fent camí en el…
  • Aquest curs, “Conscients del repte!”

    L’escoltisme i guiatge català enceta aquest curs sota el lema “Conscients del repte!” mira…
  • Torna el PIOCAM! Te’l perdràs?

    L’estiu del 2018 tornarà a tenir lloc el campament internacional escolta de Pioners i Cara…
Carregar més articles relacionats
Carregar més a General
Els comentaris estan tancats.

També pots llegir

L’escoltisme i el guiatge català compromeses amb la llengua i la cultura des de casa

Com cada 23 d’abril celebrem la Diada de Sant Jordi, Diada que ens serveix per reconèixer …