Diada 2017: a les portes del referèndum

Diada 2017: a les portes del referèndum

Enguany, la diada ens situa a les portes d’un referèndum que ens ha de permetre, al conjunt dels catalans, decidir el nostre futur col·lectiu. Com a moviment democràtic, l’escoltisme i guiatge català ha estat sempre compromès amb els drets i llibertats del nostre país, i amb el dret a decidir del poble català sobre el futur polític del país. És per això que la FCEG, no resta al marge i reafirma el seu compromís amb el referèndum. Entenem que donar la paraula a la gent perquè s’expressi democràticament és un dels pilars pels quals eduquem dia a dia des dels agrupaments: la resolució de conflictes a partir de la participació col·lectiva, el diàleg i la cultura de pau.

 

Aquest any, l’escoltisme i guiatge català  celebra el seu 90è  aniversari. Noranta anys educant per l’estima, la preservació i la difusió de la nostra cultura, llengua i país. Formar part del moviment escolta a través de qualsevol agrupament ha servit –i serveix encara avui en dia– per aprendre valors fonamentals com la justícia, la llibertat, l’esperit crític i el servei.

 

Alhora, entenem que tota reivindicació nacional és indestriable de tots aquells drets que van units a les persones i la cohesió social. Aquesta és la base per construir una societat més justa i on la participació real sigui el motor de canvi i la millora col·lectiva. És imprescindible doncs, aprofundir en el debat per parlar sobre quin model de país volem i tractar tots aquells elements que el conformen.

 

Per tot això, us volem desitjar una molt bona Diada nacional de Catalunya a tots i totes, i us animem als escoltes i guies d’aquest país a participar de forma activa i compromesa arreu del territori.

Categories