DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE.

DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE.

25N DES DE LA FCEG SEGUIM COMPROMESES AMB LA LLUITA ANTIMASCLISTA

L’any 1993, l’ONU va declarar el 25 de novembre com a dia internacional contra la violència de gènere, ja que el 1960 van assassinar brutalment tres activistes dominicanes: Patricia, Minerva i María Teresa Mirabal, sota la dictadura de Rafael Trujijllo Molina.Quasi 30 anys després, les violències masclistes segueixen sent presents a arreu del món, també als Països Catalans.

 

La violència de gènere engloba qualsevol acte violent que tingui com a resultat un patiment físic o psicològic. Aquest tipus de violència està molt present en la nostra quotidianitat, i molts cops queda amagada rere tradicions patriarcals i situacions que vivim en l’àmbit privat. Les dones tenen contacte constantment amb aquesta violència, per exemple: l’assetjament al carrer o les violències, cada dia més presents, a les xarxes socials i a internet.

 


Un dels motius per seguir lluitant també des de l’escoltisme i el guiatge, és acabar amb els feminicidis: assassinats de dones pel simple fet de ser-ho. Durant els últims mesos de confinament, moltes dones que ja estaven sotmeses a certes violències relacionades amb el gènere a l’espai privat, s’han vist obligades a quedar-se a casa quan molts cops no era un espai segur per elles. Aquest fet ha invisibilitzat encara més aquest tipus de violència.

 

L’absència de la perspectiva de gènere a l’hora d’analitzar situacions que vivim ens fa, molts cops, ignorar aquesta realitat. Per això, segueix sent imprescindible que des de la comunitat educativa del país s’incorpori una mirada feminista a l’educació que posi en el punt de mira totes les violències de gènere. Per tot això, un any més, des de la FCEG, mantenim el nostre compromís social i ferm, ens posicionem en contra de qualsevol classe de violència masclista i seguim amb el nostre objectiu de formar-nos i, alhora, educar en clau de gènere. Perquè enfront un sistema capitalista i heteropatriarcal, l’educació ha de ser una eina transformadora per a generar futurs alternatius amb major justícia social, en definitiva:un futur feminista.

 

No oblidem que no es tracta només d’un problema de dones ni son casos aïllats, totes formem part d’aquesta societat masclista i hem de lluitar per aconseguir una societat feminista, justa i segura. 

Categories