L’escoltisme i el guiatge català presenta les seves reivindicacions per a les eleccions al Parlament de Catalunya

L’escoltisme i el guiatge català presenta les seves reivindicacions per a les eleccions al Parlament de Catalunya

Veus de l’escoltisme i el guiatge per al 12-M: demandes per un present i un futur més just

La comunitat educativa, l’emergència climàtica, la participació infantil i juvenil, la llengua catalana o el reconeixement social són aspectes clau de les reivindicacions en clau educativa i juvenil

Les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig de 2024 arriben en un moment d’inestabilitat política i emergències diverses, des de l’aprovació de nous pressupostos fins a la cohesió social i la protecció dels drets fonamentals. En aquest context, la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG) presenta vuit grans eixos de reivindicació, abordant qüestions com la comunitat educativa, la relació amb la natura, la promoció de la llengua catalana, la inclusió social i la participació infantil i juvenil.

En primer lloc, de la comunitat educativa, reclamem una participació directa en les decisions estratègiques del país en matèria educativa, així com una presència en els plans i programes educatius locals. En el terreny de la natura i l’emergència climàtica, destaquem la necessitat de protegir i garantir les activitats a l’entorn natural, reclamant un marc legislatiu adequat i infraestructures segures per a les activitats educatives a la natura. A més, demanem una simplificació dels tràmits administratius i una major dotació de recursos per preservar aquesta relació.

Pel que fa a la llengua catalana, la FCEG advoquem per continuar sent referents lingüístics i promoure el català com a eina de cohesió social, amb propostes que inclouen una estratègia coordinada i la inclusió en les polítiques públiques de promoció lingüística. Quant al finançament, demanem un suport econòmic estable per part de les institucions públiques, amb mesures com l’increment de recursos i la millora dels terminis de pagament, per garantir la continuïtat de les seves activitats.

La diversitat és un altre punt destacat, amb la voluntat de crear espais oberts i inclusius per a totes les persones, promocionant valors de respecte i solidaritat. La participació infantil i juvenil és considerada un element indispensable, reclamant formació i recursos per a més i millors projectes de participació, així com una presència en els òrgans de decisió. Finalment, com a FCEG demanem més reconeixement social del seu paper com a agent educatiu clau, amb propostes que inclouen el compliment de legislacions existents i la facilitació de l’accés a espais públics per desenvolupar les seves activitats.

Si vols descobrir totes les demandes, descarrega’t aquí el document.

Tags:
12M eleccions
Categories